Canadas indfødte beskytter nu millioner af acres jord

Tendensen til at anerkende de indfødte som de bedste naturforvaltere breder sig. Senest i det nordvestlige Canada, hvor Indfødte i hidtil uset omfang står i spidsen at bevare jord, samtidig med at det gør det muligt for forskere at studere trusler mod nordlige økosystemer.

“Det sker nu,” siger Gladys Norwegian, der er den første indfødte forskningsleder i Canada. “Vi er nødt til at arbejde som ledere og partnere med videnskabsmænd for at se, hvad der kommer. Vi er også nødt til at tage os sammen.”

Ikke alene arbejder First Nations og inuitterne tæt sammen med vestlige videnskabsmænd for at bearbejde og studere deres landområder, men de har også gjort slående fremskridt ved at frede enorme områder af land og hav, et årtier langt fremstød, der for nylig har taget fart og nu udgør titusinder af acres. 

Som Jeff Wells, lokal naturfrednings-repræsentant siger:

“Omfanget af disse jordtilbagetrækninger overstiger bestemt langt selv naturbevaringsfolks fantasi i USA, eller egentlig fra det meste af verden.”

Læs mere her.