Markante fremskridt i kræftforskningen

Actual News har lavet en oversigt over de seneste positive resultater i kampen mod kræft: 1) Et mindre klinisk forsøg med immunterapeutisk medicin mod tarmkræft har for første gang nogensinde helbredt samtlige patienter i forsøget, uden at nogle af dem oplevede alvorlige bivirkninger. 2) Blandt opløftende bivirkninger af corona-pandemien er videreudvikling af mRNA-vacciner, heriblandt mod kræft: Et nyligt afsluttet klinisk forsøg, fase 2b, med individualiserede kræftvacciner skræddersyet til den enkelt patient, har vist en 44% nedsat dødelighed. 3) Forskere ved University of Oxford har udviklet en simpel og billig blodtest, der i 19 ud af 20 tilfælde påviser tidlige stadier af kræft i patienter. Som noget helt nyt er testen også i stand til at opdage mulige metastaser, hvilket vil sige om kræften allerede har spredt sig til andre steder i kroppen. Det er ifølge forskerne første gang nogensinde, at en blodtest både kan opdage kræft og identificere en mulig spredning af den.

Læs også om den terminale kræftpatient, der blev helbredt.

Skriv en kommentar