Markante fremskridt i kræftforskningen

Actual News har lavet en oversigt over de seneste positive resultater i kampen mod kræft: 1) Et mindre klinisk forsøg med immunterapeutisk medicin mod tarmkræft har for første gang nogensinde helbredt samtlige patienter i forsøget, uden at nogle af dem oplevede alvorlige bivirkninger. 2) Blandt opløftende bivirkninger af corona-pandemien er videreudvikling af mRNA-vacciner, heriblandt mod kræft: Et nyligt afsluttet klinisk forsøg, fase 2b, med individualiserede kræftvacciner skræddersyet til den enkelt patient, har vist en 44% nedsat dødelighed. 3) Forskere ved University of Oxford har udviklet en simpel og billig blodtest, der i 19 ud af 20 tilfælde påviser tidlige stadier af kræft i patienter. Som noget helt nyt er testen også i stand til at opdage mulige metastaser, hvilket vil sige om kræften allerede har spredt sig til andre steder i kroppen. Det er ifølge forskerne første gang nogensinde, at en blodtest både kan opdage kræft og identificere en mulig spredning af den.

Læs også om den terminale kræftpatient, der blev helbredt.