Populære skolehaver giver bybørn naturoplevelser

MEC_Skolehaver
Af Bodil HM Olsen

Skolehaverne i København startede som en forsøgsordning, men successen har overbevist Københavns Kommune om, at det nu skal være et blivende tilbud. Det 30.000 kvm store naturområde var oprindeligt et tilbud til børn i skolealderen, men nu får vuggestue- og børnehavebørn også mulighed for at lege med. I skolehaverne får børnene mulighed for at klatre i træer, bygge huler i krattet, lave mad over bål, passe høns og kaniner og dyrke grønsager, frugt og blomster.

– Når vi ser den glæde der stråler ud fra børnenes ansigter, når de kommer i haverne, der er så forskellige fra deres hverdag med beton, asfalt, trafik og gummilegepladser, så er det det hele værd, fortæller leder af Skolehaverne Camilla Friedrichsen.

Københavns Skolehaver, Friluftsrådet og Landsforeningen Praktisk Økologi samarbejder om at udbrede viden om, hvordan man laver natur- og skolehaveforløb. Hvis man vil vide mere kan man besøge hjemmesiden www.desmaadyrker.dk Siden er under opbygning.

Landsforeningen Praktisk Økologi har som mål at der i 2018 er mindst 40 skolehaver i Danmark.

 

Du kan læse mere her:

desmaadyrker.dk

kbhskolehaver.dk

Foto er hentet fra kbhskolehaver.dk