Danmark modtager international pris for energieffektivisering

Af Bodil HM Olsen

Det danske energiforbrug er ikke steget siden 1980, samtidig er økonomien vokset med næsten 80%. Det belønner dommerkomiteen for The EE Visionary Award med en pris, der i går blev modtaget af Danmarks ambassadør i USA Peter Taksøe-Jensen  på vegne af Danmark. Dommerkomiteen roser Danmark for at have en progressiv tilgang til arbejdet med energieffektivisering.

Danmark er et af de mest energieffektive lande i verden, men der er stadig et stort potentiale for energibesparelser.

– Vi har fundet en model, hvor det er energiselskaberne, der hjælper deres kunder med at spare på energien. Det har vist sig at fungere så godt, at de øvrige EU-lande har valgt at gå i samme retning, siger Rasmus Helveg Petersen, minister for Klima-, Energi og Bygningsministeriet.

Udover Danmark er der priser til Lee Jong-Cheol for sit lokalarbejde med byplanlægning og energieffektivitet i den sydkoreanske by Songdo City i Incheon. Tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger modtager en pris for sit arbejde med organisationen Regions 20, der fremmer regionelle indsatser, som skaber økonomisk vækst og arbejdspladser samtidig med, at man reducerer CO2-udledning og energiforbrug.

Du kan læse mere om EE Visionary Award her