Danmark erstatter benzin med brint

Den nye energiaftale vil fremover støtte brint som energikilde til brintbiler. Planen er, at de skal på vejene allerede i 2015.

Af Cecilie Dahlerup

BRINT: I Tyskland er der både brintbiler og busser i både Berlin og Hamburg. Nu er turen kommet til os. Brintbiler skal ud på de danske veje for at løse problemer med forurening og CO2. Det er blevet besluttet af et enigt folketing i en ny energiaftale. Og dermed bliver Danmark det første land i verden til at søsætte et meget storstilet og landsdækkende brintprojekt.

Massive investeringer

Der skal bygges brinttankstationer i hele landet med en afstand, så man kan køre hen til den næste på en kvart optankning ifølge Hydrogen link. Det kommer samtidigt til at betyde 6.000 nye danske arbejdspladser og en årlig eksport på 10 milliarder kroner.

Der er forsket i brint i mange år både herhjemme og i udlandet og det er den viden man nu har, som skal udfoldes i praksis i stor målestok. Der er afsat 70 mio. kr. i en særlig pulje som desuden skal tilgodese elbiler.

http://www.energy-supply.dk/article/view/79156/netvaerk_energiaftalen_et_gennembrud_for_brintbiler

http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/228767/regeringen_indgaar_bred_energiaftale.html