Vandteknologi i fremmarch

Danmark har fået et stabilt samarbejde i gang med Kina omkring vandteknologi og det styrker industrien her hjemme.

Af Cecilie Dahlerup

POLITIK: Det rene vand kan blive en rigtig god forretning for Danmark. Også når det drejer sig om vand på den anden side af jordkloden. Danmark er nemlig blevet udvalgt til et samarbejde med Kina, som vil skabe 1000 nye danske arbejdspladser.  Projektet går ud på at formidle viden om at rense grundvand og udnytte spildevand og foregår i samarbejde med EU.

 I den Kinesiske Shandong Provins, der ligger i det nordøstlige Kina skal grundvandet renses for saltvand. Vandstanden er faldet, fordi der er brugt for meget grundvand og så trænger der saltvand ned i de lagre, der er tilbage. Der er 90 mio. indbyggere i et område på størrelse med det halve af Tyskland.

Miljøminister Ida Auken mener, at det kan blive til et nyt væksteventyr for Danmark at samarbejde med udlandet om vandteknologi.

Læs mere:

http://www.mim.dk/Nyheder/20120103_kinavand.htm