Nye løbebukser virker som batteri

Nye energibukser kan selv producere nok strøm under en løbetur til, at måleapparater kan opfange data om kroppen og sende dem til en mobiltelefon.

Af Cecilie Dahlerup

TEKNOLOGI: Nu behøver man ikke bare at tabe sine kilo ud i den blå luft, når man er ude at løbe. De kan omdannes til brugbar energi. Snedige forskere har udviklet et par nye løbebukser, som danner energi, hver gang man bøjer knæene i dem. Systemet kaldes energihøst. Bukserne har desuden indbyggede sensorer, som opsamler forskellige data om kroppens funktioner og energien bliver brugt til at sende de data videre til en mobiltelefon, mens brugeren løber.

Der har været nogle forhindringer undervejs i udviklingen af bukserne, fordi man skulle udvikle en metode til at bevare varmen i bukserne selvom energien ledes væk fra dem. De virker på den måde at de samler energi hver gang benene bøjes ved hjælp af et materiale som hedder makrofiberkomposit.

Læs mere:

http://www.teknologiportalen.dk/Nyheder/2012/Loebebukser+hoester+selv+energi+til+GPSen