De mest bæredygtige virksomheder giver bedst profit

2023-listen over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder viser, at listens virksomheder giver finansielt baghjul til de knap så bæredygtighedsambitiøse. Det er Corporate Knighs ”Global 100 Index” der nu i 19 år har forsøgt at give svaret på, hvilke virksomheder gør det bedst inden for bæredygtighed.

Listen har siden 2019 fået stor opmærksomhed i Danmark, fordi danske virksomheder i nu fem år har indtaget enten første- eller andenpladsen – eller begge – på listen. I 2023 er Vestas Wind Systems da også placeret som nummer to efter sidste år at have toppet listen.

I 2023 indtages førstepladsen af Schnitzer Steel, noget så overraskende som en amerikansk skrothandler, der siden sin stiftelse i 1906 er blevet en milliardforretning inden for stål – der ifølge Corporate Knights er verden mest genbrugte materiale.

Global 100 Index består af børsnoterede virksomheder med en omsætning på minimum en milliard US dollar. For at lave listen analyserer man flere end 6.000 virksomheders offentligt tilgængelige information på 25 kerneområder.

Læs mere her.