Sammenblandede tekstiler kan nu genanvendes

Det er en udfordring at genanvende tekstiler, der består af blandede’ bomulds- og polyestertekstiler.

Det ser ud til at den svenske virksomhed Södra har fundet en løsning på.

Om det siger indkøbschefen hos Södra Niclas Berg:: “Södra blander  bomulds- og polyestertekstiler fra virksomheden Elis (tidl Berendsen) med træ, der kommer fra ansvarligt forvaltede skove, og på den måde får vi et nyt råmateriale – en slags tekstilpulp af høj kvalitet, kaldet OnceMore. Vores partnere omdanner derefter råmaterialet til nye fibre, som senere spindes til tråd, som bruges til at producere nye cellulosebaserede tekstiler såsom viskose. På den måde kan vi sikre, at en stor del af Elis’ kasserede hvide tekstiler bliver en del af tekstilkæden igen”.

PS. Man er i EU godt klar over at det ikke går i længden med at blande plast og tekstil. Derfor arbejdes der – i forbindelse med det øgede producent-ansvar – på at mix-tekstiler skal være fortid.

Læs mere her.