Der er endnu ikke blevet etableret mange tangfarme ved danske kyster endnu, men noget kunne tyde på at her er et godt potentiale. Det er Dansk Tang i Nykøbing Sjælland opdaget.
Tang har flere kvaliteter. De indeholder én række næringsstoffer, de kan ved høst fjerne iltbindende næringsstoffer fra havet
Når tangen ikke dør, men høstes og vokser videre, er man med til at undgå at de udleder CO2. Der udledes ikke nogen spildprodukter, da de sorteres før de tørres og kan sælges videre.
De ser sig selv som aktiv medspiller i opgaven med at få os til at spise mere klimarigtigt. På deres hjemmeside kan man finde flere interessante opskrifter, hvor tang indgår.
Dansk Tang oplever en stigende efterspørgsel. Den første store kunde var NoMa restauranten, men senere er flere fulgt med. Som almindelig borger kan man købe via deres webshop.
Det er blevet nemmere at dyrke tang. Læs mere her.
Læs også her om tang-fiskeri i Alaska (regenerativt havbrug)