Busserne i Barcelona skal nu køre på spildevandsslam

I de seneste år har Barcelona skabt overskrifter med en række vellykkede byplanlægningsinitiativer . En af de mest berømte er superblokken – en bilfri zone, der prioriterer fodgængere og cyklister ved at omdirigere trafikken til større veje uden for byens centrum.

Det radikale superblok-program blev implementeret med det formål at genvinde gaderne fra trafikkens støj og luftforurening . Nu, i et forsøg på at supplere disse bestræbelser, har byen udtænkt planer om at omlægge hele busflåden til at blive drevet med spildevandsslam . Således starter et pilotprojekt for at producere biometan – en vedvarende naturgas – fra spildevandsslam. Initiativet er en del af Nimbusprojektet , som har til formål at fremme en cirkulær økonomi i byen, startende med grøn offentlig transport. Barcelona har en flåde på 1.100 busser. Læs mere her.

Skriv en kommentar