Klimabillet til unge uddannelsesafbrydere

Det er ikke kun i Danmark der er problem med at unge ikke gennemfører en uddannelse. Det gælder f.eks. også i Bakersfield, Californien. Her søger de at håndtere det på en utraditionel måde idet 100 unge er blevet udvalgt til at deltage i en årelang forsøg med gratis adgang til offentlig transport, e-scootere og e-cykler. Forsøget skal afdække hvordan den øgede mobilitet påvirker deres liv og uafhængighed. Bakersfield har en af ​​de højeste forekomster af “ungdomsafbrydelser” i landet, med 400.000 mennesker mellem 18 og 24 år, der hverken var skole eller arbejde i 2019. Et stort problem i ungdomsafbrydelser er manglen på offentlig transport til at forbinde unge voksne med arbejde og skolemuligheder.

Også andre steder i USA laver man lignende forsøg.

Kritikere af programmerne bemærker, at byer er nød til at koble disse programmer med effektive og bæredygtige offentlige transportsystemer, for at de virkelig er effektive. Her nævnes til østrigske Klimabillet , som noget der kunne danne forblllede. Læs mere her.