Nu skal der høstes erfaringer med skovlandbrug i DK

Skovlandbrug er sjældent i Danmark, mens det er mere udbredt på sydlige himmelstrøg. Det skal et nyt initiativ gøre op med. På fire økologiske landbrug – to med kvæg to uden – skal man frem til 2024 høste erfaringer med at plante  frugttræer og nøddebuske og træer som pil, ask, rød-el og morbær. Det vil blive på op til 25 % af arealet der skal plantes – og ikke kun i udkanten af marken.

Initiativet, der er taget af Økologisk landsforening, støttes med midler fra Miljøstyrelsens GUDP-pulje og vil blive fulgt af forskere fra Københavns Universitet og Center for Frilandsdyr.

Forventningen er at denne form for landbrug vil kunne gøre landbrugsdrift mere klimavenlig. Økologisk landsforening har en forventning om at der i Danmark i 2030 vil være 150.000 ha skovlandbrug.  Læs mere her.