Bæredygtigt landbrug: Fra monokultur til polykultur

Det er muligt for landmænd at løse en væsentlig del af jordbrugets klimaproblemer ved hjælp af biologiske løsninger på en nem og letforståelig måde – uden at det skal være dyrt.

Det handler om biodiversitet i rodzonen, biodiversitet i plantevalg med blomstrende planter, nytteinsekter, sommerfugle og samtidig at dyrke alsidigt færdigfoder til vores husdyr.

Det er muligt at producere færdigfoder til vore husdyr og bidrage til det regenerative jordbrug med helt almindelige landbrugsmaskiner. Ønsker man at få det uddybet og måske selv gå i gang så kontakt Steen Nørhede steen@noerhede.dk.

Sådan siger landmand Steen Nørhede, der ikke bare taler, men som også gør tingene. Hans udsagn er baseret på egne erfaringer.

Som han supplerer: ”Jeg er totalt overbevist om, at mit dyrkningskoncept med polykultur er en genial løsning på rigtig mange af jordbrugets problemer og en af de helt rigtige veje for økologien. 

Men det kræver, at man tænker ud af boksen, så man kan rumme, at det kan lade sig gøre, at løse en lang række af jordbrugets problemer med enkelte biologiske metoder.