Kostomlægning gør virkelig en forskel for klimaet

Et banebrydende studie offentliggjort i Environmental Research Letters viser, at kød, mælke- og ægforbrug er ansvarlig for næsten 84 procent af de fødevarerelaterede drivhusgasemissioner i USA. Forskere analyserede virkningerne af mere end 300 fødevarer og kostvanerne på 16.000 amerikanere.   Plantebaserede fødevarer som frugter, grøntsager, korn og korn samt nødder og frø udgør kun tre procent af kostrelaterede emissioner. Bælgplanter blev fundet at være mindst skadelige for planeten, med effekter, der kun tegner sig for 0,3 procent af drivhusgas- emissionerne.

“At reducere virkningen af ​​vores kostvaner – ved at spise færre kalorier og mindre dyrebaserede fødevarer – kan opnå betydelige reduktioner i drivhusgasemissionerne”, siger Martin Heller, en forsker ved University of Michigan. “Det er klimaaktion, der er tilgængeligt for alle, fordi vi alle beslutter hver dag, hvad vi spiser.” Læs mere her.