Undgå at blive forgiftet af hverdagen

MEC_Hverdagsgifte
Af Bodil HM Olsen

Ifølge Miljøministeriet tænker de færreste af os på den skade ,vi kan gøre på os selv og vores omgivelser, når vi bekæmper alger, bakterier, myg, myrer, mus eller hvad der nu plager os. Vi kan jo frit købe disse hverdagsgifte i ethvert byggemarked eller dagligvarebutik, og det får os til at tage dem mindre alvorligt                                                                             ..

Disse hverdagsgifte kan give f.eks allergi og udslet, ligesom de kan skade miljø og dyreliv. Ifølge en undersøgelse som YouGov og PlanMiljø har lavet  er 75% af befolkningen ikke klar over, hvilke risici der er forbundet med at bruge disse rengørings- og bekæmpelsesmidler.Derfor vil Miljøministeriet med en ny kampagne oplyse om, hvordan man bruger disse midler på en sikker og forsvarlig måde og samtidig informere om hvilke risici der er forbundet med at bruge dem. De har samlet gode råd og vejledning, så det er nemt og hurtigt at finde den information man skal bruge.

Kampagnen består af en hjemmeside hvor informationerne er samlet, en app og en musikvideo. Du kan finde links til alle tre herunder.

 

Hjemmesiden hverdagsgifte.dk

Bekæmp-app

Musikvideo