Lån frø på biblioteket

MEC_FroepaaBib
Af Bodil HM Olsen

Fra denne uge er det muligt at låne frø til blomster og grønsager på biblioteket i den amerikanske by Durham. De har fundet de gamle kartotekskortkasser frem og fyldt dem med frøposer.

Lånerne planter frøene i deres egen have gennem foråret og sommeren, og når planterne til efteråret har sat nye frø leveres disse tilbage til biblioteket, så de kan lånes ud igen til næste år.

Op til åbningen af frø-biblioteket har Durham folkebibliotek afholdt workshops i hvordan man samler frø, og de har fået frø fra lokale gartnerier, landmænd og haveejere i området. Det er tanken at frøene på en meget levende og konkret måde skal fortælle om lokalområdet og dets historie. Derfor er biblioteket særligt interesseret i at få doneret frø af lokale sorter og gerne dem, der er gået i arv gennem generationer. Biblioteket er i gang med at få et samarbejde i stand med Southern Folklore Center og universitetet i North Carolina om et website, der fortæller om de lokale afgrøder.

Du kan læse mere her