Lastbil sparer miljøet for 20 tons CO2

Fra at være meget fokuseret på indtjening og effektivisering, ser det ud til at en ny type lastbil vil kunne ændre vognmændene til at tænke mere miljørigtigt. Der er nemlig både penge og CO2 at spare.

Af Cecilie Dahlerup

MILJØ: Den svenske lastbilproducent Scania har høje forventninger til deres nye produkt, som opfylder de europæiske miljøkrav ifølge den nye Euro 6 miljønorm, som skal træde i kraft i 2014. Men allerede nu har den danske afdeling Scania Danmark registreret en mærkbar stigning af henvendelser omkring initiativet.  Den store fordel er, at den er miljøvenlig og udleder mindre CO2 end tilsvarende vogne. Håbet er, at den nye model kan får vognmændene til at interessere sig mere for lastbiler, som forurener mindre.

For det første bruger den 20 % mindre brændstof, men der er tænkt hele vejen rundt om både drift og fremstilling og taget højde for ting som bedre vedligeholdelse, reparation og genbrug og skrot, så vognen er mindst muligt belastende for miljøet, især når det drejer sig om CO2.

Læs mere:

http://www.csr.dk/hg/cs/artikel.nsf/0/REDT8SECJ2