Mode med samvittighed

Fokus på økologisk og etisk forsvarlig mode vokser og tiltrækker nu også de store modehuse i Paris.

Af Cecilie Dahlerup

ØKOLOGI: Modehuset Pierre Cardin lægger lokaler til en ny trend indenfor tøjdesign. Etisk design.  Det ottende årlige modeshow løber af stabelen d. 2-4 marts 2012. Sidste show tiltrak omkring 100 forskellige udstillere, som arbejder efter det koncept, at mode skal være fremstillet under bestryggende arbejdsforhold for fabriksarbejdere i den tredie verden og være fremstillet økologisk, så det ikke belaster miljøet med forurening.

– I årevis troede folk at jeg var en hippie, siger Isabelle Quehe, der er kunstnerisk leder og initiativtager til den alternative modemesse “Ethical Fashion Show”. Men nu fortstår  andre meget mere om, hvad der er etisk og økologisk. De store modehuse er begyndt at  interessere sig for, hvad der sker og prøver at få en mere grøn profil, siger hun.

Læs mere:

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/gallery/2010/sep/27/ethical-fashion-show-in-pictures#/?picture=367089570&index=8