Fortsat gratis parkering for el-biler i København

Den nyligt varslede afgift bliver afblæst gennem en lovændring.

Af Cecilie Dahlerup

TRAFIK: Transportministeriet ændrer nu loven, så el-biler fortsat er fritaget for parkeringsafgifter i Københavns kommune. Egentligt ophørte ordningen d. 1 december 2011.

Den særregel, som var aftalt, var ikke lovlig, men nu presser regeringspartierne på overfor transportministeren, så ordningen kan fortsætte. SF´s trafikordfører Anne Baastrup mener, at der er lovmæssigt grundlag for at tilgodese de miljøvenlige biler i løbet af foråret 2012.

 – Målet er, at vi får flere elbiler og flere biler med en høj miljøstandard, siger Anne BaastrupDet er især erhvervslivet, som får glæde af rabatten. De virksomheder, som allerede nu har investeret bilerne, vil ikke pludseligt få en ekstraregning og det er vigtigt for at fastholde arbejdspladser i byen. Samtidigt er der mulighed for, at firmaerne uhindret kan udvide deres bilpark og det vil gavne miljøet i storbyen.

Læs mere:

http://www.b.dk/nationalt/elbiler-maa-igen-parkere-gratis-i-koebenhavn-0