Dansk byggeri i front med solceller

Der satses ambitiøst indenfor dansk byggeri med lavenergihuse. Et af fremtidens mest prestigefyldte byggerier er allerede i gang i Aarhus

Af Cecilie Dahlerup

 

GRØN ENERGI:  Solceller skal ikke længere være forbeholdt parcelhuse og forstadskvarterer. I Aarhus har kommunen igangsat et storstilet byggeri ved havnefronten, som er inspireret af de tyske passivhuse, hvor energieffektivitet er en af de vigtigste elementer i byggeriet. Men hvor man i Tyskland primært bruger ventilation i store byggerier for at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energi, har man i Aarhus valgt solenergi.

 Gigantisk solcelletag

– Der er blevet indarbejdet forskellige energibesparende tiltag i projektet. Som det mest markante er det aktive tiltag med installation af de 3300 m2 solceller på taget for at opgradere byggeriet til energiklasse 1, oplyser Aarhus kommune på sin hjemmeside.

Det er meningen at byggeriet skal stå færdigt i 2014. De 35.000 m2 bygningsareal skal indeholde tre uddannelsesinstitutioner og erhverv med fokus på energi, forskning og innovation og er et mileskridt indenfor dansk byggeri.

Læs mere:

http://navitaspark.dk/