Kedelig landbrugsjord omdannes til spændende vildnis

Den danske natur og biodiversitet er presset. Naturen mangler plads og tid. På Lollands sydligste tip er både biologer og ponyer i gang med at omdanne gammel landbrugsjord til et sted, hvor dyr og planter kan få mulighed for at gøre, som det passer dem.

Lige om lidt er første, vigtige etape klaret i et af Danmarks største naturgenopretningsprojekter, hvor gamle marker er blevet taget ud af produktion og nu er i gang med at blive lagt ud til vild natur.

Stedet hedder Saksfjed Vildmark og ligger på den yderste sydspids på Lolland, ikke lang fra Rødbyhavn, hvor Hempel Fonden har købt i alt 775 hektar, primært landbrugsjord. Og nu er Fonden næsten færdige med at få hegnet område nummer to ind, fortæller Thor Hjarsen, der er seniorbiolog og projektleder for Saksfjed Vildmark.

Når der kommer hegn omkring, kan der blive sat græssende dyr ud – hårdføre racer af kvæg og ponyer – der skal stå for meget af det praktiske arbejde med at forandre de gamle marker i et ambitiøst rewilding-projekt.

”Noget af det bedste man kan gøre for at skabe mere biodiversitet herhjemme, det er at købe nogle store arealer fra landbruget og omlægge det til vild natur,” siger Thor Hjarsen.

Læs mere her.

Skriv en kommentar