London er den mest handicapvenlige storby

”Jeg ringer altid og bestiller bord, hvis vi skal ud og spise, og spørger, om der er adgang og plads til en kørestol. De siger de altid ja, selv om stedet ikke er specielt kørestolsegnet; de flytter møbler og beder andre gæster om at rykke lidt, hvilket de gør med selvfølgelighed.

Da min søn så billeder af en kabelbane i små gondoler og sagde, at han drømte om at prøve, undersøgte vi sagen. Italienerne sagde bare: Ja, det kan I godt. Og fik det til at ske.

Engang nede på havnen så vi fire personer bære en ung fyr i kørestol på en planke og ud i en lille rutebåd, så han kunne komme med sine venner ud på en ø. Grinende og naturligt. Det er ikke optimalt – måske også farligt, men selvfølgeligheden er med til, at man føler, at hjælpen ikke kommer fra et irriteret men stoisk sted eller fra et passivt aggressivt.”

Rom er ifølge Helene Navne, mor til en handicappet dreng, altid imødekommende når det gælder handicappede.

Byen ligger i Top 10 over  handicapvenlige storbyer. I top ligger London. København ligger der plads nr. 32 ud af 32 mulige.

Læs mere her.

DETTE VAR POSITIV NYHED NR 5000!

Skriv en kommentar