Florida beskytter børn mod nettet

Den amerikanske delstat Florida har vedtaget en lov, der skal beskytte børn mod sociale medier midt i stigende beviser for dens negative indvirkning på mental sundhed . 

Mandag forbød statsguvernør Ron DeSantis børn under 14 år at have en konto på sociale medier. “At blive begravet i disse enheder hele dagen er ikke den bedste måde at vokse op på,” sagde han. 

Nogle platforme har allerede lavere aldersgrænser, men data tyder på, at 19 % af amerikanske børn i alderen 8-12 stadig bruger sociale medier dagligt. 

Floridas nye lov, den strengeste i USA, forpligter platforme til at slette konti for børn under 14. Hvis de ikke gør det, kan de blive nødt til at betale 10.000 USD (7.900 GBP) i skadeserstatning til hvert barn og få bøder på 50.000 USD (39.600 GBP) . 

Teknologiske giganter er gået til domstolene for at forhindre andre stater i at begrænse børns adgang til sociale medier. I 2023 blev Arkansas’ planer om at indføre en lov, der kræver, at børn skal søge forældres tilladelse, når de opretter en social mediekonto, blokeret af en føderal dommer efter en sag anlagt af sociale medieplatforme .

Kilde: Positive News

Skriv en kommentar