Nigeria: da fædrene lærte om ernæring faldt børnedødeligheden

Små gruppediskussioner blandt fædre om amning og mødres ernæring har stor betydning, når det kommer til at forebygge børnedødsfald.

Mænd i Borno State i Nigeria er traditionelt beslutningstagere i husstanden, siger Atuman fra FHI 360, uanset om de er ægtemænd, fædre, bedstefædre eller endda sønner. Nogle mente f.eks. at kolesterol var skadeligt for en baby, og at modermælk derfor ikke skulle gives til en nyfødt. “Selvom de ikke havde viden eller færdigheder til at tage sig af børnene, ville de bestemme, hvordan kvinden passer barnet,” siger han.

Som svar ændrede FHI 360 sin tilgang. Det oprettede 484 “far-til-far”-støttegrupper for at give fædre i Borno-staten bedre, nøjagtige sundhedsoplysninger og for at katalysere deres involvering i mødre- og børnepasning. Ved at bruge disse mandlige grupper var målet at overskride de kønnede, kulturelle barrierer.

“Jeg vidste ikke, at når kvinder er gravide, skal de spise mere nærende mad, mere frugt og grøntsager,” siger Bukar, som er fra landsbyen Banki. ”Men siden da har jeg lært en masse ting. Der er meget, jeg kan gøre for at hjælpe.”

Læs mere her.

​​