Kaffen dyrkes langsomt i en robust skov

Langt det meste kaffe produceres i monokultur. Forud er med stor sandsynlighed fældet skov for at der så har kunnet plantes lange rækker af kaffetræer, der kunstgødes og hvor pesticider holder utøj væk.

De er dog ikke al kaffe der produceres sådan. Den danske kaffevirksomhed Slow der bl.a. arbejder i Laos og Vietnam arbejder regenerativt. De sørger for at der sammen med kaffetræerne plantes righoldigt af træer der er større og giver kaffetræerne der skygge som de gør i naturen.

Det viser sig at være en rigtig god forretning. Ikke mindst i tider hvor vejrforholdene er uforudsigelige er det godt med et robust og diverst plantemiljø. Udover at miljøet er skånsomt for træerne og kaffebønnerne sikrer ”Slow”-konceptet at familierne der producer kaffen får en anstændig betaling. Det sker ikke mindst fordi de springer en række mellemhandlere over.  

Blandt kunderne er i øvrigt Mærsk-rederiet, der kan se sig selv i den positive kaffe-fortælling.

Læs her mere om den eksemplariske kaffeproduktion.