Planter fra regenerative landbrug har et højere indhold af vigtige næringsstoffer og et lavere indhold af det kræftfremkaldende cadmium end konventionelt dyrkede planter. Også kød fra græsfodrede dyr har markant bedre sundhedsprofil end fra GMO-fodrede konventionelle dyr.
I løbet af fem år undersøgte David Montgomery, professor ved University of Washington, og fire medforfattere 10 regenerative landbrug på tværs af USA og sammenlignede dem med omkringliggende konventionelle landbrug. Alle landbrug i studiet skulle dyrke knap en halv ha med enten ærter, sorghum, majs eller sojabønner.
Det kan være til gavn for både menneskets sundhed og jordens frugtbarhed at dyrke fødevarer ud fra regenerative principper, det vil sige minimal jordbearbejdning, brug af efterafgrøder og en høj diversitet af afgrøder i marken.
Sådan lyder resultaterne fra et nyt studie, der har undersøgt effekterne ved regenerativt landbrug og fandt, at systemet hæver fødevarernes indhold af visse mineraler, vitaminer og fytokemikalier, der gavner menneskets sundhed.
Læs mere her.
Det er i det hele taget en god ide at foretage en reduceret jordbehandling. I en undersøgelse foretaget af Grobund kommer Conservation Agriculture ud med de bedste resultater. Se mere her.