Skolen producerer solenergi, der kommer undervisning og lokalsamfund til gavn

En skole i Makthar, Tunesien sikrer uddannelsen ved at producere og sælge solenergi.  

Med en investering på omkring $32.250 producerer skolens solpaneler fire gange den strøm, campus har brug for, hvilket gør det muligt at give den overskydende energi væk til andre skoler i nærheden. Det sælger resten til det nationale net og bruger overskuddet til at opgradere sine uddannelsesprogrammer. 

Nu, i et land, hvor de fleste skoler kæmper for at betale for grunduddannelse, har Makthar penge til klubber og klasser inden for iværksætteri, robotteknologi, webdesign og vedvarende energi. “Jeg lærer dem, hvordan solpaneler kan bruges til opvarmning og lys,” siger en lærer. “De bliver også undervist i, hvordan man vedligeholder sådanne solsystemer.” 

Læs mere her.