Reparationsnetværket Ifixit kan se tilbage på et aktivt år

Udover at sætte folk bedre i stand til at reparere tingene er IfixIt også sat i verden for at teste produkterne og få producenterne til at nydesigne deres produkter, så de er nemmere at reparere, nemmere at få reservedele til og får et længere liv.  

IFixIt gør bl.a. status på 2022-indsatsen ved små film og artikler som kan ses her.  

”Vi skilte 20 enheder ad , inklusive Apples selvbetjeningsreparationsværktøjer, et smart køleskab og hovedtelefoner med mere end 300 timers batterilevetid. Vi blev positivt overrasket over Apples redesign af iPhone 14 som er nemmere at reparere end de fortæller og fascineret af det mystiske klæbemiddel i Pixel Watch, der bestemt ikke indbød til reparation. Vi kæmpede med Nothing Phone (1)’s Glyph Interface der lover mere end de kan holde og så er der Phone-batterier som kan bryde i brand, men hvor der er en teknik, så det kan forebygges.

Udover deres mange tests har de også deltaget i arrangementer i hele Europa for at slå til lyd for selvreparation. Endelig er de gået sammen med producenter som Valve (spillekonsol) og Google for at de kan levere reservedele og reparationsdokumentation til forbrugerne.

Næste år kan Ifixit fejre 20 års jubilæum. Deres rolle som Reparations-NGO kan ikke overvurderes.

Se her deres hjemmeside.