Skrammellegepladser får en renæssance

Redskaber, gamle biler og endda stikkende buske introduceres til eventyrlegepladser

Kan du forestille dig dit barns frustration, når du fortæller dem, at de ikke kan gå til en   eventyrlegeplads? Foden stamper. Den udødelige: “Men alle mine venner går!” 

Men The Yard, i New York City, bruger rigtige hammere og søm. Det er udelukkende lavet af skrammel. Stumper af gammelt træ. Reserve cykeldæk. Metalstiger. Paller. Forældre må ikke engang komme ind. Og du skal underskrive en ansvarsfraskrivelse for dine børn. Så er der save. Ordentlige håndsave. Hvem giver dem til børn?

Yoni Kallai til at starte med. Som hovedlegemedarbejder på Værftet deler han muntert save og alt muligt andet værktøj ud til børn hver uge. Så kan de få travlt med at bygge, udforske, ødelægge, hvad end de vil. Det er deres legeplads og der er ingen der kommer til skade.  

Legepladsen i New York er blot et af et voksende antal børnepladser, hvor risikoen genindføres. Filosofien bag? At hvis vi støder på risiko, når vi er unge, lærer vi at navigere i vanskelige situationer, når vi er ældre. 

Læs mere her.