En plantebaseret gel kan begrænse madspild

Solveiga Pakštaitė, der studerede industriel design- og teknologi på Brunel University, har gjort en enestående opæfindelse der kan forlænge madvarers levetid.

Produktet, der kan mimica Touch, inkorporerer en plantebaseret gel i en etiket eller flaskelåg, som er lagt over hårde plastikbuler. Gelen er kalibreret til at nedbrydes i samme hastighed som produktet indeni, og bliver til væske, når den ikke længere er egnet til forbrug, hvilket er, når brugerne kan mærke plastikbulerne nedenunder.

Test har vist, at systemet kan tilføje to dage og op til en uge til et produkts levetid. Det menes, at op til 60 procent af al mad, der går til spilde i Storbritanien , stadig er sikkert at spise. At tilføje bare to dage til ‘sidste anvendelsesdato’ kan halvere mængden af ​​spild .

Globalt går en tredjedel af al mad, der produceres til konsum, til spilde hvert år. Og hvis madspild var et land, ville det være den tredjestørste udleder af drivhusgasser efter USA og Kina, der tegner sig for 10 procent af alle drivhusgasser i verden. Det er ikke kun på grund af den energi, der er involveret i dets produktion, transport og opbevaring, men også den metan, der udsendes, når fødevarer nedbrydes. 

Læs mere her.