Solenergi fra P-pladser svarer til energi fra 10 A-værker

I Frankrig har solenergi netop fået et kæmpe løft fra ny lovgivning godkendt af Senatet i starten af november, som vil kræve, at alle parkeringspladser med plads til mindst 80 køretøjer – både eksisterende og nye – skal være dækket af solpaneler.

De nye bestemmelser er en del af den franske præsident Emmanuel Macrons storstilede plan om at investere kraftigt i vedvarende energi, som har til formål at gange mængden af ​​solenergi der produceres i landet med 10, og at fordoble strømmen fra landbaserede vindmølleparker. 

Fra 1. juli 2023 vil mindre parkeringspladser, der har mellem 80 og 400 pladser, have fem år til at overholde de nye foranstaltninger. Parkeringspladser med mere end 400 pladser har en kortere tidslinje: De skal overholde de nye foranstaltninger inden for tre år efter denne dato, og mindst halvdelen af ​​parkeringspladsens overflade skal dækkes af solpaneler.

Ifølge regeringen kan denne plan, som især er rettet mod store parkeringsområder omkring kommercielle centre og togstationer, generere op til 11 gigawatt, hvilket svarer til 10 atomreaktorer , der forsyner millioner af hjem.

Læs mere her.