“Piger og kvinder er mere end deres udseende”

Ifølge National Organization for Women , er mere end 50 procent af amerikanske piger på 13 år utilfredse med deres krop. Dette vokser til 78 procent i en alder af 17. Children’s Society’s 2016 Good Childhood Report afspejlede lignende resultater, som viste, at en tredjedel af piger mellem 10 og 15 år i Storbritannien heller ikke er tilfredse med deres udseende.

Vi er blevet trænet som et samfund til at reagere på kvinders og pigers udseende , hvilket gør os til en del af problemet, men vi kan blive en del af løsningen ved bevidst at fokusere vores kommentarer på alternativer til de udseendebaserede standarder, vi er blevet programmeret med. Det betyder ikke, at vi aldrig igen kan komplimentere en piges udseende – det betyder blot, at vi skal være bevidste om ikke udelukkende at fokusere på nuttethed, da vi kan ende med at overse barnets andre værdifulde egenskaber såsom intelligens, eftertænksomhed og nysgerrighed.

De samme tendenser kender vi i Danmark.

Her følger en række råd til hvordan vi kan lægge et andet fokus end udseendet.