Udtjente solceller kan genanvendes

En ny undersøgelse giver en billig metode til genbrug af solpaneler. En hjælp til at håndtere den voksende mængde af pensionerede fotovoltaiske (PV) celler, der forventes i slutningen af ​​årtiet.

Et hold fra University of New South Wales offentliggjorde i starten af okotber et papir, der skitserede en proces til at indsamle og udvinde værdifulde materialer fra solpaneler for at se, om det var teknisk, økonomisk og miljømæssigt muligt.

Proceduren indebærer opsamling af solcellepaneler, adskillelse af dem, makulering af cellerne og brug af en elektrostatisk adskillelse til at indsamle værdifulde materialer såsom sølv og kobber, hvilket reducerer panelerne til 2-3 procent af deres oprindelige vægt.

Læs mere her.

Læs her om hvordan udtjente solceller kan genbruges.