Kolding får nu et lokalt fødevareråd, der med udgangspunkt i lokale forhold skal sikre, at man godt kan producere nok mad uden at skade miljøet.
Kolding Kommune er nemlig sammen med 11 andre europæiske byer blevet udvalgt til at udvikle et bæredygtigt fødevaresystem.
Her skal det lokale fødevareråd fungere som et ekspertpanel bestående af lokale og nationale fødevareeksperter, hvor man gennem anbefalinger og forslag skal udarbejde kommunens fremtidige fødevarepolitik.
”Der er enormt mange, der mærker, at der sker store forandringer i fødevaresystemet, og de vil gerne gøre det rigtige. Men hvad er det rigtige? Hvad er det, man kan gøre, hvis man bor i Kolding? Det er sådan nogle spørgsmål, rådet vil komme med svar på, og meningen er, at vores arbejde skal være meget synligt for borgerne”, siger Birgitte Kragh, medlem af Venstre, formand for byrådets sundheds- og fritidsudvalg og medlem i fødevarerådet, til Fyens Stiftstidende.
For at skabe synlighed om bæredygtige fødevaresystemer vil rådet blandt andet udarbejde undervisningsmateriale, skolehaver, klimavenlige køkkener og skabe opmærksomhed omkring lokalt producerede varer, madsikkerhed, mere selvforsyning og deling af viden og inspiration til klimavenlig mad.
KIlde: CSR