Canadas største provins stopper med at bore efter olie og gas

En af de største provinser i verden forbyder al olie- og gasudvinding i en banebrydende beslutning for den globale klimaindsats. 32.000 kvadratkilometer energifelter skal lukkes ned.

I en provins, der er tre gange så stor som Frankrig, skal det være slut med olie- og gasudvindinger. I løbet af de næste tre år skal alle boringer lukkes ned i Canadas største provins, Quebec. Det blev afgjort af Quebecs nationale forsamling i april, og det er dermed første gang i verdenshistorien, at en region af den kaliber forbyder jagten på olie og gas.

Den historiske beslutning kommer efter et stort pres fra klimaorganisationer og aktivister, som i en årrække gennem kampagner og demonstrationer har forsøgt at presse politikerne ud i klimavenlige tiltag.

Læs mere her.

Skriv en kommentar