Tiden er til et vendepunkt

”Vi står overfor et altødelæggende kollaps af klima og økosystemer. Hungersnød, enorme flygtningestrømme og krig er uundgåelige konsekvenser af klimakrisen og kollapsende økosystemer. I det globale syd kæmpes der hver dag for klimaretfærdighed – og det med meget mere på spil end vi kan forestille os. Vi kan ikke se passivt til.”

Sådan siger den ikke-voldelige oprørsbevægelse Extintion Rebellion i et opråb. Hele den kommende uge 6.-13. maj vil de ved forskellige aktioner omkring Christiansborg gøre opmærksom på fire forbundne udfordringer:

– Stop ny fossil infrastruktur

– Byggestop på natur

– Opdatér demokratiet med ægte borgerting!

– Dansk klimapolitik driver mennesker på flugt – tag ansvar!

Læs mere på deres Facebook-side ”Vendepunkt – oprør eller klimakollaps”