Miljøbelastningen kan reduceres med 80% ved omlægning af madvaner

En ny undersøgelse offentliggjort i Nature Food viser, at udskiftning af traditionelt kødprotein i europæiske kostvaner med “nye fødevarer” kunne reducere miljøpåvirkningen med over 80 procent. 

Blot at ændre sin kost har en enorm indflydelse på tværs af forskellige områder. Traditionel kødproduktion kræver enorme mængder jord og vand for at opdrætte dyr. Ud over at mange dyr opdrættet på ”kødfabrikken” bliver grusomt behandlet, producerer dette system en stor mængde metan, en af ​​de mest skadelige drivhusgasser. 

Denne nye undersøgelse så på alternative, ikke-animalske fødevarekilder såsom laboratoriedyrket kød, bær, græshopper og fluer, alger, tang, svampeproteinpulver og laboratoriedyrkede æggehvider. De fandt ud af, at disse var rige på protein og essentielle vitaminer, og at disse kilder viste et fald på 80 procent i jord- og vandforbrug.

Læs mere her.