Anlæg på størrelse med en kuffert kan afsalte havvand

En af de store muligheder inden for afsaltningsforskning er at udvikle en ny måde at bringe drikkevand til mennesker uden adgang til ferskvand. Ingeniører og forskere gør nu dette muligt på mange måder ved at innovere billigere dele og drive deres systemer med vedvarende energi . 

Et team fra MIT har gjort begge dele og lavet deres afsaltningssystem der ikke er større end en kuffert. 

Jongyoon Han, professor i elektroteknik, datalogi og biologisk ingeniørvidenskab, og hans team udviklede en enhed, der vejer mindre end 10 kg og kræver mindre energi for at fungere end en mobiltelefon. Ikke kun det, men det kan også køre på solenergi fra et bærbart, sammenklappeligt panel, som man kan købe online for 50 dollars. Han og hans team har designet det til at være brugervenligt, så enkelt som at åbne det og trykke på en knap. 

Læs mere her.