E-cykler transformerer New York

Transportmidlerne former byerne. Det har vi gennem årene set hvordan bilerne gør og det vil vi i tigende grad se hvordan el-cykler gør. Ikke mindst i New York ser man det allerede. 

El-cykler har nydt en vækst i popularitet gennem hele pandemien, og dillen fortsætter stadig i dag. Endnu mere nu, hvor cykeldelingssystemet Citi Bike  har bragt sin nyeste generation af modeller til New York City, efter Chicago og San Francisco. 

Den nye opgraderede model kan køre ca. 32 km (20 miles) i timen, rejse ca 100 km ( 60 miles) på en opladning og så har den en kraftigere, tungere ramme. Den har også en LCD-skærm mellem styret til at overvåge hastighed og kilometertal, og cyklister kan bruge dem op til 15 gange om dagen. Citi Bike er det største cykeldelingssystem uden for Kina og har i New York en flåde på 5.000 e-cykler. 

Næsten alle i byen kører på dem, inklusive leveringstjenester og familier. Denne tendens kan i høj grad reducere trafikken og byens betydelige CO2-fodaftryk , og den hjælper også enkeltpersoner og familier. 

Læs mere her.

Skriv en kommentar