Snart indvies Europas største solcelle-ø

Europas største solcellepark til vands vil blive indviet denne sommer. Solcelleparken vil blive placeret i Portugals Alqueva-reservoir . Det grønne energiprojekt er nu gradvist ved at tage form takket være slæbebåde, der arrangerer en række af 12.000 solpaneler i én enorm flydende solcellefarm.

Bag projektet står EDP, Portugals vigtigste forsyningsselskab, som bygger den glitrende solcelleø på Alqueva-dæmningen, Europas største kunstige sø. Det ultimative mål er at hjælpe kontinentet med at reducere sin afhængighed af importerede fossile brændstoffer, hvis priser er steget som et resultat af Ruslands nylige invasion af Ukraine.

Infrastrukturen er en del af Portugals løfte om at reducere udledningen af ​​drivhusgasser med 40 procent inden 2030.  

Udsat for mange solskinsdage i løbet af året vil Portugals flydende solcelleø generere 7,5 GWh elektricitet årligt, og den vil blive suppleret med lithiumbatterier med en lagerkapacitet på 2GWh. Samlet set vil solpanelerne forsyne omkring 1.500 familier med grøn elektricitet, eller en tredjedel af efterspørgslen fra de nærliggende byer Portel og Moura.

Læs mere her.