Begrundet håb om at de fleste af borgertingets klimaforslag kan realiseres

Selvom Klimaborgertingets første anbefalinger til politisk beslutning kun i meget begrænset omfang er blevet omsat til handling, giver de ikke op. I starten af maj præsenterede klimaborgertinget, der består af  99 bredt og tilfældigt udvalgte borgere 73 konkrete anbefalinger til at løse klimakrisen.

Der er tale om forslag, som er blevet vurderet af ministerierne i forhold til muligheden for, at de kan blive implementeret.

Ud af de 73 forslag fra klimaborgertinget vurderer ministerierne, at 48 forslag vil blive »inddraget i implementeringen af regeringens politik«. Otte vil måske blive en del af kommende udspil, og 18 bliver vurderet irrelevante i kommende udspil.

Carsten Bryrup, der er medlem af klimaborgertinget har oplevet, at der har været politisk opbakning gennem hele forløbet, og overordnet set er han også tilfreds med, at mere end halvdelen af borgertingets forslag ser ud til at blive implementeret.

»Jeg synes egentlig, at det er tilfredsstillende. Det tyder jo på, at de ikke er så dumme alligevel.« Læs mere her.

Se de 73 forslag her.

Skriv en kommentar