Læhegn har klimapotentiale

Læhegn har både potentiale til at sikre biodiversitet og til at binde CO2. Nyere forskning bekræfter, hvad vores forfædre har vidst i århundreder: læhegn rummer en enorm mængde fordele. Megan Gimber, nøglehabitatansvarlig hos People’s Trust for Endangered Species og stor ”hækfan”, taler varmt for dem. Læhegn hjælper med at bevare dyrebar jord ved at fungere som læhegn og absorbere regnvand, som ellers ville skylle det fra markerne. De er et paradis for vitale insekter, som bestøver vores afgrøder. De giver husdyr husly mod regn, sol, kuling og sne, samt tilføjer diversitet til deres kost. (Syge får og kvæg søger urtemedicin fra læhegnenes planter.) De kan høstes for alt fra nødder, bær og urter til en imponerende høst af bæredygtigt træbrændsel. Og hække gemmer og binder kulstof – hvilket sætter dem i den bogstavelige frontlinje i vores forsøg på at tackle klimakrisen .

Hække kan også noget.

Læs mere her.