“Alger og tang er fremtidens fødekilde”

Over for de stigende fødevaresikkerhedsproblemer på land vender flere forskere sig mod havets uudnyttede potentiale, når det gælder om at opfylde fremtidens ernæringsbehov. En ny diæt, kaldet ocean-flexitarisme, lægger vægt på at spise mad lavt i havets fødekæde, såsom alger og tang.

Fortaler for det er bl.a. professor Patricia Harvey fra University of Greenwich , som ser oceanflexitarisme  som fremtidens fødekilde. Disse fotosyntetiske planter trives i ferskvand og saltvand og er fyldt med vitaminer. En spiseskefuld spirulina , for eksempel, indeholder fire gram protein samt calcium, jern, magnesium og kalium. Disse bittesmå planter er også den originale kilde til sunde fedtstoffer, såsom Omega-3, som til sidst ender i fisk, når de indtager disse planter. Læs mere her.