I Paris må biler højst køre 30 km/t

Fodgængere og cyklister i Paris byder velkommen til en ny politik, der vil begrænse hastighedsgrænsen på næsten alle gader i den franske hovedstad til kun 30 km / t (før 50 km / t.).

Loven er det seneste skridt fra kommunen for at sikre at byen kommer tættere på sine klimamål og ændre folks forhold til deres køretøjer. Målet er gradvist at opbygge en kultur, der bevæger sig væk fra biler som en primær transportmulighed, og i stedet vælger offentlig transport og cykling i stedet.

Selvom det ikke er så populært blandt bilejere, støtter de fleste parisere ideen, især da det vil gøre gader mere sikre og støjsvage. Den nye politik kommer også på et tidspunkt, hvor et stigende antal mennesker har brugt cykel- og  mikromobilitetstjenester som et middel til at bevæge sig rundt. Læs mere her. Eller her på dansk.

Her et portræt af borgmesteren der står bag Anne Hildalgo.