Før var der stort shoppingcenter – nu er der vildmark

Bystyret i Nottingham i  Storbritannien har besluttet at at omdanne det tidligere Broadmarsh Shopping Center til et rum for natur og mennesker, og således signalere en ny grønnere fremtid for byen. Centret blev opført i 1960erne og skullle – hvis det skulle overleve – igennem en meget omfattende restaurering. I stedet bliver det altså nu begyndelsen til det de kaldet vildmark i byen.

Der er i det hele taget gang i en bevægelse i Storbritanien for at det de kalder ”genopbygningsbevægelsen.

Det ytrer sig f.eks. også i London hvor der siden 2000 er blevet fjernet beton og asfalt og hvor der i stedet er genopstået en 27 km biflod til Themsen.  Det er sket i et samspil mellem bystyre og lokale frivillige. Som en af de frivillige Amy Stocking der siden hun begyndte at være frivillig i 2019, har hun bemærket mere dyreliv langs floden: ”Jeg har hørt spætter hakke i træerne, har set haletudser og guldsmede i dyrelivsdamme i nærheden. Det viser, at alle kan foretage ændringer, der kan gøre en forskel for den naturlige verden. Læs mere her.