Målrettet indsats begrænser fængselstilbagefald

Alt for mange fængslede falder tilbage i kriminalitet fordi der tilsyneladende ikke er andet end det gamle miljø at vende tilbage til – og en masse sociale problemer venter stadig.

Center for Women i Charlotte, North Carolina, er oprettet for at hjælpe fængslede kvinder for at forebygge tilbagefald. Centret, der træder i stedet for fængselsophold kan rumme op til 30 fængslede kvinder ad gangen fra hele staten.  

CCT har en tredelt tilgang, der består af et beskæftigelsesprogram, et program, der arbejder med familier og børn af fængslede mennesker, der fokuserer på social og følelsesmæssig velvære , og boligprogrammet, der frigør kvinder fra deres celler og ind i centret for kvinder.

Det program beskæftigelse er bygget til at forberede indsatte folk til at vende tilbage til arbejdsmarkedet, især dem, hvis fortid anholdelser er barrierer for at få job.

Den familie-programmet er specielt rettet mod de 80 procent af kvinderne på centret, der er mødre til børn, som, for det meste, er under 18 år Undersøgelser viser, at forældrenes indespærring kan have eftervirkninger på børn, at manifestere sig som adfærdsmæssige eller sundhedsproblemer, hvorfor CCT mener, at en holistisk tilgang er den bedste måde at hjælpe familier med at klare.

Den boligområder program  tillader kvinder at leve på fuld tid med mere (men ikke alt) frihed ved Center for Women. Der har de også rehabiliterende støtte og flere ressourcer, end et traditionelt fængsel kan tilbyde.

For at blive overvejet til programmet er der nogle bestemmelser – potentielle ansøgere må ikke have haft overtrædelser fra fængselskorrekturofficerer i en bestemt periode, og de skal komme fra faciliteter med lavere sikkerhed.

Allerede nu kan man konstatere en markant lavere recidiv-procent (tilbagefald) end sammenlignelige grupper.  Læs mere her.