Krisen gav anledning til 700 ha bylandbrug

I et forsøg på at tackle det finansielle sammenbrud i Argentina i 2001 besluttede bystyret i Rosario en genial plan der skulle få byens beboere tilbage til arbejde. De startede et samarbejdede med 700 familier med det formål at øremærke ubrugt jord i byen til landbrug. Dette skabte ikke kun beskæftigelse, men tilskyndede også bylandbrug og forbedret adgang til friske, lokale produkter.

I juli i år fik byen tildelt prisen for byer fra World Resources Institute, og det er ikke svært at forstå hvorfor. To årtier fra projektets start har projektet givet 30 hektar frugtplantager og 15 hektar landbrugsfamiliehaver.

Haverne ligger i hvert hjørne af byen inklusive forladte fabrikker, gamle lossepladser og tomme arealer. Dette “grønne bælte” -projekt udgør i alt 700 hektar agroøkologisk produktion inden for byens grænser.

Ud over de bymæssige gårde er byen vært for mange lokale markeder, hvor landmænd kan sælge deres varer til deres kolleger. Disse markeder banede vejen for at håndværkere  og tekstilproducenter også fik bedre kontakt til  forbrugerne.

Programmet har endda bidraget til at foræge egenkapitalen og styrke marginaliserede grupper i Rosario. Det høje antal kvindelige bybønder førte til oprettelsen af ​​Farmer Women of Rosario, en organisation for kvindelige landmænd til at støtte hinanden. Læs mere her.