Bakterier kan sikre større genbrug af elbil-batterier

Elbilernes batterier er et ømt punkt i såvel produktion som i genanvendelse. I dag genbruger EU mindre end fem procent af EV-batterier , og den mest almindelige teknik involverer at smelte alt sammen for at udvinde ædle metaller – en meget energiintensiv proces.

Men takket være nye bioteknologier kommer en meget bedre måde at genbruge gamle batterier til syne, hvor forskere hævder, at bakterier måske er den ideelle kandidat til at udføre jobbet på en effektiv og miljøvenlig måde.

En af forkæmperne for at bruge bakterier til at genbruge ædle metaller fra EV-batterier er Sebastian Farnaud, forsker og professor ved Coventry University i Storbritannien. I et nyligt stykke til The Conversation forklarer han, hvordan en proces kaldet bioleaching eller biomining anvender mikrober, der kan oxidere metal som en del af deres stofskifte. Læs mere her.