Skrotningspræmie for fossilbil: en elcykel

I de senere år er e-cykler blevet mere og mere populære blandt pendlere og cyklister såvel som folk, der tidligere frygtede tanken om at cykle op ad bakke over lange afstande. Denne interesse for e-cykler er eksploderet under coronavirus, da mange har søgt efter måder at rejse på, mens de undgår offentlig transport og trafikpropper.

I Frankrig forventes e-cykelbommen snart at få endnu et løft takket være et nyt initiativ, der giver bilister mulighed for at bytte deres gamle, fossile brændstofdrevne biler til en helt ny e-cykel.

Flytningen er en del af den franske regerings forsøg på dramatisk at reducere drivhusgasemissionerne inden 2030 ved at sigte mod at tilskynde flere mennesker til at droppe deres biler og vælge mere bæredygtige transportmidler. Læs mere her.

Hvis initiativet vedtages, vil ejere af gamle gasdrivende køretøjer have mulighed for at aflevere deres køretøjer til skrot mod et tilskud på € 2.500, – til at købe en elektrisk cykel, ifølge Reuters .